Tripje5: John & Georgetta

Dag fans,

we gaan ongenadig door met het verklappen van stuff van in de BrainDrain.

Ik had jullie beloofd te 'openbaren' hoe het zat met John Rambo Colombo, een van de Fam Four bossen. Dat is natuurlijk de personificatie van de agressieve drift van het Limbisch systeem. Deze oerdrift is eigenlijk een overblijfsel van toen we als mensen op de savanne moesten reageren tegen elke bedreiging. In onze beschaafde wereld is deze drift dan ook helemaal 'uit van tijd', en is het eerder een hinderlijk vermogen dan wel een adequate reactor op omstandigheden. Dat zal trouwens blijken in de zesde aflevering van de BrainDrain (je weet wel over de Lelijke die nog eens goed bad ging nemen). Niets aan te doen, we slepen den John mee. Zo zijn de axonen en dendrieten verbonden. En die Rambo kennen jullie toch nog, hé? Dat is dien ene die op het einde van de film alles kapot heeft gemaakt, met zijn handen, met zijn tanden of met zijn M-60. Vijf films beBedenker! (Ik moet hier plots denken aan mijn arme leerlingen die zich ook wagen aan de lezing van de BrainDrain. Die kennen al die jaren '80 en '90 referenties niet zo goed. Anderzijds, zo leren ze nog eens iets, en de laatste Rambofilm was van 2019. Kan dus nog meevallen. )

Ten slotte is de laatste boss van de Fam Four een vrouwelijk karakter dat nog niet zo veel opgedoken is in de BrainDrain. Geen probleem echter, want dat komt nog wel. Epic Georgetta is uiteraard onze drang om zoveel mogelijk hier en nu te feesten. Deze imaginario is dan ook de ultieme hedoniste, het superparty-beest. En wie is de grote vreetzak/zuiper/partycrasher van de filosofie? Den Epicurus van Samos natuurlijk! Dit imago schijnt wel niet correct te zijn, dat moet ik hier om pedagogische redenen wel bij zetten. Ik blijf per slot van rekening een leraar.

En dan zit er nog een referentie in die Fam Four-namen verscholen naar een of ander Brits bandje. Ik kan alvast verklappen dat het niet De Stonde Rollers zijn! En naar een paar maffiafamilies. Ik kan alvast verklappen dat het niet om families van de Kleine Peer gaat!

Alweer een beetje minder DiesseiD-vreemd!

Moge de dope vloeien in u, altijd!

Uw kapoen, Ill Olivarius


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Tripje5: John & Georgetta

Tripje7: Ik ken kung fu. Hij woont over mij.

Tripje6: Nigezunde Freund van de Orde der Krimpers

Tripje5: John & Georgetta

Tripje4 & de Goeie en zijn Bad

Tripje3 & Mega Tietch